Ingrediƫnten: ( voor 4 personen)


voor de bouillon:
3 koffielepels kippenbouillon zonder suiker*
1 ui
1 wortel
1 selderstengel
1 preistronk
1 takje tijm
1 laurierblaadje


1 bio kip
100g sjalot
100g ui
150g wortel
150g prei
150g selder
150g knolselder
3 eigelen
150ml sojamelk ongezoet
2 koffielepels tammi bindmiddel*
2 eetlepels gehakte peterselie
zwarte peper
himalayazout*


*verkrijgbaar in de praktijk

Bereiding:

Maak bouillon met 2 liter water en alle ingrediƫnten. Snij de kip in stukken en kook ze gaar in de bouillon. Snij de groenten grof. Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon.
Zet de bouillon op het vuur en kook daarin de groenten gaar, de hardste eerst. Voeg daarna de stukken kip weer toe. Kruid met peper en zout. Meng de eigelen met de sojamelk en de tammi. Voeg dat als laatste toe, laat dan niet meer koken. Serveer in diepe borden en bestrooi met gehakte peterselie.
Je kan dit serveren met de konjac rijst of boekweitcouscous. ( tel dan een vezelportie)
Per persoon is dit 1 eiwit en 1 groentenportie.