Zeeboontje of ‘haricot de mer’ is zeewier met een zachte, smeltende structuur. Het zijn platte groene slierten. Ze bevatten meer vezels dan de meeste groenten en bevatten 4 maal meer vitamine C dan een sinaasappel.
Ze zitten ook vol Jodium, en die is belangrijk voor onze schildklier, en die zorgt belangrijk voor een goede stofwisseling.

Ingrediënten: ( voor 4 personen)

2 courgettes
150g zeeboontjes ( in glas al gekookt)
60g amandelnoten*
60g hazelnoten*
kokosolie*

*gebruik bionootjes en biokokosolie die niet ontgeurd is, (verkrijgbaar in mijn praktijk)

Bereiding:

Laat de amandelnoten een nachtje weken in water en haal er dan de pel af.
Snij de courgette met een spiraalsnijder in spaghetti.
Hak de helft van de hazelnoten grof en rooster ze in een anti-aanbakpan.
De andere helft maal je in fijne poeder.
Verwarm de kokosolie en roer de courgette en de uitgelekte zeeboontjes erdoor tot die warm zijn.
Voeg de amandelen en de gehakte hazelnoten erbij en laat nog even warmen.
Strooi er de gemalen hazelnoten over.
Per persoon reken je 1 eiwitportie en 1 groentenportie.

Smakelijk!